8 грешки, които ви пречат да отслабнете с MyFitnessPal


8 грешки, които ви пречат да отслабнете с MyFitnessPal
Снимка: iStock/Guliver

MyFitnessPal може да бъде гениален помощник в свалянето на тегло – особено ако сте свикнали непрекъснато да дъвчете нещо или нямате идея колко калории сте поели. Да следите храната си ви помага да ядете по-малко, защото изостря вниманието ви.

Въпреки това, възможно е да допускате някои грешки, които да саботират вашето отслабване. Ето ги и тях:

Не измервате порциите си

MyFitnessPal работи само когато въвеждате точния грамаж на храната. Ако преценявате на око, е възможно да вписвате по-малко. Например една стандартна порция зърнена закуска е половин чаша, но повечето хора изяждат около две чаши.

Затова е важно поне първите няколко дни да мерите точно храната – с мерителни лъжички или чаши, докато придобиете по-ясна представа за порциите.

Забравяте майонезата

Може да си мислите, че майонезата в сандвича ви не носи кой знае колко калории, но това не е така. Мазнините и добавките са много калорични. Ако не ви се занимава да я въвеждате в приложението, по-добре я избягвайте.

Не винаги въвеждате точната храна

Един сандвич с пуешко, например, може да бъде с маруля и горчица. Но може да бъде и с авокадо, майонеза и чедър, което има съвсем различна хранителна стойност. Затова по-добре въвеждайте храната, като я разбиете на съставните й части. Между другото, приложението има опция за запазване на храните, които ядете редовно, така че не се налага да ги въвеждате всеки път.

Не броите течните калории

Течните порции са особено трудни за преценка. С един сок, например, добавяте много захар и калории. Затова поне първите няколко дни измервайте точните количества. Не забравяйте и сметаната в кафето.

Всеки път избирате най-ниската опция за калории

Много от данните за храните в MyFitnessPal са въведени от потребителите, така че не винаги са точни. Една средно голяма ябълка може да носи 30 или 120 калории, в зависимост от въведените данни.

Важно е да се отбележи и че „проверените данни“ (тези с отметка до тях) не винаги са верни. Отметката означава, че информацията е пълна, но не непременно вярна.

Прекалявате с нискокалоричните храни

В стремежа си да отслабнете, можете да започнете да избирате само храни с малко калории, но това не означава, че се храните здравословно. Ако храната не ви засища, можете да изпитвате усещане за глад скоро след храненето, макар да сте изпълнили калорийната си квота.

Целта е да заредите тялото си с гориво, без да поемате празни калории. Затова вместо да се вманиачавате в броене, наблегнете на здравословните храни – протеини, фибри, пълнозърнести храни, полезни мазнини.

Изчаквате с въвеждането на храната

Ако чакате до края на деня, за да въведете всичко, което сте изяли, точността може да намалее. Винаги има риск да забравите и пропуснете нещо. Затова за най-добри резултати въвеждайте всяка порция на момента.

Въвеждате теглото си всеки ден

Не се изкушавайте да въвеждате теглото си всеки ден, тъй като то може да варира по много причини – например в дните около менструация или след ядене на солена храна може да задържате вода и това да ви обезкуражи. Теглете се веднъж седмично, голи, след ходене до тоалетната. Помнете, че 0.5 -1 кг надолу седмично е един много добър резултат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама