8 причини защо да ядете пица


8 причини защо да ядете пица
Снимка: iStock/Guliver

Пицата е олицетворение на перфектното хранене. Тя съчетава хрупкава коричка, напоена в пикантен сос и скрита под планина от топено, превъзходно сирене моцарела. Освен вкусна, пицата също е сравнително здравословна, да не говорим за едно от най-удобните ястия. Тя е бърз и евтин вариант на хранене. Препоръчваме ви да опитате вкусните пици и готвена храна Пловдив в пицария Лозана.

Пицата помага на тялото ви да абсорбира повече ликопен

Не е тайна, че доматите съдържат много ликопен, антиоксидантно съединение, което помага за предотвратяване на сърдечни заболявания и заболявания. Но яденето на храни с ликопен, които също имат малки количества мазнини, като пица, ще накара тялото ви да абсорбира този антиоксидант много по-добре.

Пицата е бързо хранене, което е много по-добро за вас от другите бързи храни

Нека си признаем, що се отнася до бързата храна, похапването на пица ще ви накара да се почувствате много по-малко виновни от консумацията на Биг Мак и пържени картофи.

Яденето на пица може да ви спести пари

Пицата не само е направо вкусна, но е и достъпна. Където и да сте, никога не сте твърде далеч от място, в което ядете евтина пица

Има голямо разнообразие от видове пица

Независимо дали предпочитате семпли пици, натрупани с пеперони или с пилешко месо и бекон, има безкрайно много възможности.

Пицата е пълна с протеин

Благодарение на всичко това меко сирене, една пица съдържа около 15 грама протеин, който не само ви дава енергия, но също така помага на тялото ви да възстанови клетките и да изгради мускули.

Можете да ядете пица по всяко време на деня

Можете да проявите креативност със своите съставки и да персонализирате пицата, за да пасне на всякo хранене през деня. Просто сложете няколко пържени яйца върху пицата си и имате страхотна закуска. Сложете Nutella и имате вкусна десертна пица на една ръка разстояние.

Пицата може да направи яденето на зеленчуци много по-лесно

Пица с различни зеленчуци е чудесен начин да увеличите приема на основните витамини.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама