Безплатни практики и лекции на Международния ден на йогата


Безплатни практики и лекции на Международния ден на йогата
Снимка: iStock/Guliver

На 24 юни десетки школи от цяла България се обединяват в честване на Международния ден на йога. София и още 26 населени места в страната организирано и единно ще представят най-добрите учители по йога.

Събитието ще се състои на 24 юни в сграда "Джон Атанасов" на София Тех Парк. От рано сутринта до късно вечерта желаещите ще могат да се потопят в древното учение.

В залата за практики посетителите ще могат да се упражняват, или просто да слушат и наблюдават изпълнението на различни стилове в йога асана – ащанга йога, Айенгар йога, интегрална йога и др., както и да практикуват леки медитативни упражнения като: медитативни практики в асани – ин йога, кундалини йога, релаксация със звук и тишина, и медитация със звука на тибетски купи.

Залата за конференция тази година отново ще събере значими и задълбочени изследователи на йога, които ще представят широк спектър от теми, свързани с древната дисциплина.

В залата за йога за деца (бала йога) ще бъдат представени обособени практики по хатха йога, нада йога, нритя йога, кала йога, а също и йога за специални деца с обучени учители. Занятията са забавни и предоставят инструменти за насърчаване на фокусирано спокойно поведение. Включени са и лекции по йога и аюрведа за деца и родители.

В залата за аюрведа гостите ще се запознаят с представите на древната наука за дълголетието за създаването на света и мястото на човека в него, за тясното съжителство на видовете в природата; за храната и нейното приготвяне; за богатството от лечебни субстанции и методите за тяхната обработка; за досега с фините енергии на човека чрез пулсовата диатностика; за лечебния потенцал на йога като част от пътя към хармонията.

Във фоайето пред залите ще има прожекции на тематични филми, щандове с изданията на различните йога школи в България, аюрведически продукти, дребни сувенири и др. Участниците ще могат да опитат индийска вегетарианска, континентална вегетарианска и веганска храна, както и да се запознаят с изкуството на къната.

Входът е свободен за цялата програма. Достъпът до всички зали и фоайето ще е непрекъснат.

Тази година към честването в София координирано и едновременно се присъединяват със свои програми по места още 25 града и едно село в България: Пазарджик, Пловдив, Девин, Смолян, Кърджали, Свиленград, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Бургас, Созопол, Черноморец, Емона, Варна, Силистра, Русе, Шумен, Търговище, Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово, Павликени, Плевен, Перник, Дупница и Самоков.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама