Храни, които не трябва да ядем на празен стомах


Храни, които не трябва да ядем на празен стомах
Снимка: iStock/Guliver

Кисело мляко, чаша кафе и прясно изцеден портокалов сок - това е може би е представата на повечето хора за перфектна закуска. За съжаление, малко от нас знаят, че всъщност има храни, които не трябва да се ядат на празен стомах.

Ето и кои са те:

Бонбони

Яденето на сладко завишава нивата на инсулина, което от своя страна значително увеличава натоварването на панкреаса, който току-що се е събудил. Това може да доведе до диабет.

Кисело мляко и ферментирали млечни храни

Ако ядете кисело мляко на гладно, тогава солната киселина, образувана в стомаха, убива млечно киселата бактерия. Затова яденето на такива продукти на закуска има малки пози за здравето ни.

Круши

Суровите фибри, които се съдържат в крушите, могат да наранят деликатните лигавици на празния стомах.

Домати

Доматите съдържат високи нива на танинова киселина, която увеличава киселинността в стомаха. Това може да доведе до язва.

Краставица и други зелени храни

Суровите зеленчуци са богати на амино киселини. Въпреки това те могат да причинят киселини, подутост и болки в корема, особено когато са ядени на гладно.

Банани

Ако ядете банани на празен стомах, това може да доведе до рязко увеличаване на нивата на магнезий в кръвта, което може да навреди на сърцето ви.

Подправки

Лютите храни могат да увеличат производството на кисели в стомаха, а също така да увредят стомашната лигавица. Това допринася за много проблеми с храносмилателната система.

Студени газирани напитки

Пиенето на газирани напитки сутрин може да увреди лигавиците и да намали притока на кръв към стомаха. Като резултат, храната се храносмила по-бавно.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове са богати на плодови киселини. Когато са ядени на гладно, това може да причини киселини, а също така да увеличи риска от гастрит.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама