Какво се случва с тялото ни, ако пием вода със стафиди сутрин


Какво се случва с тялото ни, ако пием вода със стафиди сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Човечеството се запознало със стафидите много преди новата ера, но днес те отново набират популярност. Витамини, минерали и фибри, събрани на едно място, превръщат стафидите в суперхрана, препоръчвана от лекари и хранителни специалисти. Оказва се, че можем да извлечем още ползи от изсъхналите гроздови зърна, ако ги оставим да престоят във вода през нощта. Водата извлича голяма степен от полезните вещества.

Ето няколко повода да пиете водата рано сутрин.

1. Организмът ви ще се пречисти от токсините по-лесно

Водата спомага за интензивното прочистване на организма от токсините, тъй като е извлякла антиоксидантните свойства на стафидите, както и диетичните фибри. Антиоксидантите спомагат за правилното функциониране на черния дроб, а фибрите увеличават храносмилателните свойства на червата. Приемана на празен стомах, водата още по-лесно ще "задвижи" организма. Не забравяйте да изядете и стафидите след като изпиете водата.

2. Ще получите прилив на енергия за дълъг период от време

Учени и спортни експерти вярват, че стафидите са точно толкова енергийнонаситени, колкото и енергийните барчета в магазина. Те нямат добавена захар или изкуствени подсладители, което им дава предимство и ги прави здравословни. Водата от стафиди рано сутрин ще ви изпълни с енергия за целия ден, а може да я изпробвате и преди тежка тренировка.

3. Нивото на холестерола ви ще намалее, а кръвното ви налягане ще се уравновеси

Изследвания са доказали, че стафидите са богати на фибри, калий и антиоксиданти. Хората, които често ядат стафиди имат значително по-ниско кръвно налягане, сравнено с тези, които приемат минимално количество от сушения плод. Освен това той окислява ниския холестерол, което намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Изследванията и учените досега са достигнали до множество ползи за здравето и са издигнали стафидите като суперхрана. Но въпреки всичко, водата от стафиди не е заместил на медикаментите за заболяванията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама