Мащабната програма „Нестле за по-здрави деца“ навлезе в основната си фаза

  • Мащабната програма „Нестле за по-здрави деца“ навлезе в основната си фаза
    Дата: Снимки: Нестле
Дата: 21.12.2018 Снимки: Нестле
Iwoman.bg

От началото на учебната 2018/2019 година, което и началото на мащабната програма, целяща да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у децата – „Нестле за по-здрави деца“, заявки за участие вече са подали над 120 училища от цялата страна. Над 12 000 малки откриватели (1-4 клас) вече са започнали своите уроци по шестте модула на програмата, които целят да изградят в тях полезни и здравословни навици.

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ предизвиква засилен интерес в малките населени места. 2 000 деца от 39 училища от селски райони участват в програмата, а още 2 094 ученици са от градове с население под 10 000 души.

От големите административни области – София, Пловдив и Варна са взели участие над 50 училища, като пловдивските са най-много, а именно 30. Броят на децата от тези области достига до 6400 деца. Участниците в програмата „Нестле за по-здрави деца“ от южна България наброяват 75, а бройката на децата взели участие е 7895. В Северна България програмата също предизвика засилен интерес и там броят на участващите училища е 42, а децата, които са взели участие са 3925. Тази осезаема разлика се дължи на факта, че в Пловдив и София се наблюдава по-засилена активация от страна на заявления за участие.

Участие вземат средно 75% от децата между 1 и 4 клас в училищата, които са част от програмата. Отговорниците по прилагане на „Нестле за по-здрави деца“ в училищата споделят, че родителите радушно посрещат идеята и с интерес изпълняват заедно с децата някои от задачите.

„Децата, родителите и учителите са много вдъхновени от програмата и участват с огромен интерес във всички занятия. За малките всяка активност е много полезна и забавна и те нямат търпение до следващия урок“, споделят от ОУ „Иван Вазов“, гр. Русе.

Програмата включва шест модула за по-здрави български деца, повече информация, за които можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

С помощта на партньорите на програмата „Нестле за по-здрави деца“ - Министерството на образованието и науката, Регионалните управления на образованието в цялата страна, както и редица национални експерти по хранене и спорт и няколко неправителствени организации – Нестле България ще спомогне българските деца да растат здрави и щастливи.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.