Не яжте това на закуска


Не яжте това на закуска
Снимка: iStock/Guliver

Закуската е обявена за най-важното хранене през деня, тъй като засилва метаболизма и дава гориво на вашия организъм. Следвайки правилото "всичко в умереност", обаче има храни, които трябва да избягваме или поне да не са в нашето ежедневно сутрешно хранене. Ето и кои са те:

Бял препечен хляб

Препеченият бял хляб е по-малко вероятно да ви накара да се чувствате по-пълноценно в сравнение с пълнозърнестия хляб, тъй като той е със значително по-малко полезни вещества.

Масло или маргарин

Тази опция за закуска може да бъде калорична, особено ако смесите мазнини с въглехидрати.

Плодове

Ако просто смесвате плодовете, естествените захари се освобождават от вътрешността на клетките и се превръщат в "свободни захари". Поради тази причина яжте само по един вид плод на хранене.

Захарни зърнени храни

Повишават нивата на глюкозата в кръвта, а това може да доведе до кратък изблик на енергия, но това ще продължи само за малък период от време.

Концентриран портокалов сок

С високо съдържание на фруктоза, което може да доведе до скок в нивата на кръвната ви захар. Вместо да пиете концентриран портокалов сок, изяждайте целия плод.

Тестени изделия

Всички знаем колко са вкусни мекиците и палачинките, но те не ни доставят нищо повече от по-висок холестерол и приятно усещане на небцето.

Източник: foodpanda

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама