Природни средства за предизвикване на цикъл


Природни средства за предизвикване на цикъл
Снимка: iStock/Guliver

Данните на СЗО сочат, че при близо 70% от дамите е бил налице проблем, свързан с нередовния цикъл поне веднъж в живота им – или се появява по-късно, или по-рано, а в някои случаи дори не идва с месеци. Има много причини, които могат да доведат до промени в менструацията – силен стрес, бременност, хормонални смущения, лоши хранителни навици, смяна на климата, рязко покачване или сваляне на телесна маса и др.

Билките са чудесно решение на проблема, спомагайки регулирането половите хормони и менструацията. Препоръчваме ви да опитате да си помогнете първо с тях и едва след това да прибягвате към прием на различни лекарствени продукти. Ако наистина имате здравословен проблем, то тогава задължително се консултирайте със специалист.

Ето кои са природните методи, които водят до предизвикване на цикъла:

Канела

Счита се, че тази ароматна подправка притежава свойството да предизвиква месечния цикъл само за едно денонощие. За целта трябва да вземете една супена лъжица канела и да я изпиете без вода. Изобщо не е приятна на вкус и ще ви горчи, но смесването й с вода намалява шансовете ви да постигнете желания ефект.

Джоджен

Консумира се под формата на чай. Запарвате 1 супена лъжица сух джоджен в една чаша вряла вода. След 10 минути може да го пиете. Повторете 2-3 пъти в рамките на един ден. Освен за предизвикване на цикъла, той има доказано действие и при стомашни болки или болки по време на менструация. Към чая може да хапнете и няколко блокчета черен шоколад.

Джинджифил

Сварете за около 25 минути пресен корен джинджифил в 500 мл вода. Напитката се консумира охладена няколко пъти в рамките на един ден. Лук Сварете две шепи лучени люспи в 2 литра вода. Отварата се вари до намаляване на течността наполовина, след което се прецежда. Пият се по 3 чаши на ден преди хранене.

ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ДЖИНДЖИФИЛА

Ангелика

Билката балансира половите хормони естроген и прогестерон, а също и нормализира менструацията.

Магданоз

Магданозът е подправка, известна с това, че регулира хормоналния дисбаланс в организма. За да предизвикате цикъла си по-рано, то тогава си пригответе чай от него.

Лайка

Лайката е богата на растителни естрогени, което я превръща в един от най-ефективните методи за предизвикване на цикъл. Пийте по половин чаша чай от лайка 2-3 пъти на ден. Избягвайте обаче подобни количества по време на бременност.

НАУЧЕТЕ ОЩЕ ПРИРОДНИ МЕТОДИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама