Пробиотиците възстановят баланса в тялото на бебета, деца и възрастни


Пробиотиците възстановят баланса в тялото на бебета, деца и възрастни

Все повече българските майки предпочитат да включват към храненето на бебета и деца синбиотик, който да поддържа нормалната микрофлора и да подобрява имунната им система. Био Баланс бейби е с най-висок пазарен дял през 2015 и 2016 година, сред пробитоиците за деца. Данните са на IMS /система проследяваща продажбите на фармацевтичния пазар/ и бяха представени от продуктовя мениджър на "Био Баланс" и "Био баланс бейби" за България Д-р Сузан Хатипоглу, която откри здравословната среща "Възстанови баланса в тялото си".

Пробиотиците станаха част от здравословния начин на живот на българите и те ги възприемат като хранителни добавки, които укрепват здравето и предпазват от болести. Това особено важи при възрастните, тъй като количеството на полезните бактерии в дебелото черво намалява с годините. Същото се отнася и за хората, подложени на постоянен стрес. Едно от важните изисквания към пробиотичните бактерии е способността им да се запазят при преминаването си през горните раздели на стомашно-чревния тракт и да достигнат живи в червата, където се заселват и размножават. Това обясни Д-р Райна Стоянова от Клиниката по метаболитно - ендокринни заболявания и диететика на болница "Царца Йоанна". Тя каза още, че това се постига едва в производството на 5-то поколение синбиотични добавки -от бактерии с двойно покритие, от полимер и полизахарид, които са подложени и на допълнителна крио - технологична обработка, което е представено под търговското име "Био Баланс" и "Био Баланс бейби" в България.

Приемането на пробиотици подобрява състоянието при възрастни при инфекции, особено болно гърло, кандидоза и при хранителни отравяния, синдром на раздразнените черва, запек, диария или всякакви храносмилателни смущения, както и винаги при лечение с антибиотици.

Д-р Стоянова препоръчва "Био баланс бейби" е като синбиотик, защото има няколко важни за детското здраве пробиточни щамове, които освен поддържането на нормална чревна флора, съдържат и една от най-важните бактерии, която помага за ефективното разграждане на лактоза. В синбиотичната формула на "Био Баланс бейби" са включени витамин С и витамини от групата на В- така важни при тези състояния за детския организъм, сподели Д-р Стоянова.

"Био Баланс" и "Био Баланс бейби" са представени от "Нобел Фарма", която вече 12 години работи на българския пазар. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама