Витамините помагат срещу спонтанен аборт


Витамините помагат срещу спонтанен аборт
Снимка: iStock/Guliver

Приемът на витамини през бременността може значително да намали броя на спонтанните аборти и вродените дефекти след раждането, твърдят австралийски учени.

Изследването им, публикувано в сп. New England Journal of Medicine, показва, че недостигът на ключови молекули при бременните жени затрудняват правилното развитие на плода и неговите органи. Това би могло да се регулира чрез приема на общи хранителни добавки със съдържание на витамин B3, известен и като ниацин.

"След 12 години на изследвания, екипът ни откри, че този дефицит може да бъде излекуван, а спонтанните аборти и вродените дефекти могат да бъдат предотвратени толкова лесно", казва Сали Дънуди от Института за сърдечни изследвания Victor Chang.

Австралийският министър на здравеопазването Грег Хънт приветства проучването като "исторически медицински пробив".

"Днешното съобщение дава нова надежда за една от всеки четири бременни жени, застрашени от спонтанен аборт", каза той, добавяйки, че откритието е важно и предвид статистиката, според която 7,9 милиона бебета в света всяка година се раждат с родилни дефекти. Изследването е финансирано от австралийското правителство.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама