Войната с храната


Войната с храната
Снимка: ПР

Написана с любов, съчувствие и разбиране, в книгата "Войната с храната" проф. Джулия Бъкройд поднася всичко, което знае за хранителните разстройства, събрано от дългата й практика на психотерапевт, специализирал се в работа с хора, които имат проблем с храненето и от наученото от изследователските й проекти.

В книгата няма да откриете сложни формулировки и обяснения, а систематично е поднесено обяснение за случващото се, когато човек има проблем с храната, базирано на десетилетия научни проучвания.

Понякога може да ви е трудно да я четете, а в други да се учудвате как някой знае какво точно става в главата ви. Дългогодишната психотерапевтична практика на авторката и умението й да разказва се преплитат, за да Ви предложат като тема за размисъл върху собствените ви житейски предизвикателства. Като в огледало за обратно виж- да не може да видите онази част от вас, която трудно можете сами да докоснете с поглед, мястото, от където тръгнало прекаленото ви внимание към храната.

Прочитайки "Войната с храната" и откривайки себе си в някоя от историите, описани вътре, е първата крачка по пътя ви на осъзнаването на онези проблеми, които вероятно вече сами подозирате, че са ви довели до тези състояния, в които не се харесвате или които водят до спорове с близките ви – приятели и семейство.

Книгата не може да замести срещи със специалисти: психотерапевти или психиатри, когато от това има нужда, но може да ви помогне в опита ви да разберете себе си по-добре и да вземете решение да промените поведението си, което Ви пречи да живеете така, както искате – щастливи със себе си, без да сте във война с храната.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама