10 години от смъртта на Майкъл Джексън


10 години от смъртта на Майкъл Джексън
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес, 25 юни, се навършват 10 години от смъртта на Майкъл Джексън. Кралят на попа внезапно си отиде на 50-годишна възраст, като официалната причина е сърдечен удар. За смъртта му бе обвинен личният му лекар - Конрад Мъри, заради неправилно лечение с болкоуспокояващо.

Тази година името на Джако отново влезе в медийното полезрение, след като излезе документален филм за него. В "Напускайки Невърленд" певецът е обвиняван в сексуални посегателства срещу деца. Лентата, дело на режисьора Дан Рийд, представя личните истории на Джеймс Сейфчък и Уейд Робсън, които твърдят, че Майлъл Джексън сексуално се е възползвал от тях, когато са били на 10 и 7 години. Семейството на Краля на попа определи "Напускайки Невърленд" като "публичен линч".

Майкъл Джексън е роден на 29 август 1958 г. в Гери, щата Индиана, САЩ. Албумът му "Thriller" (1982 г.) е продаден в над 110 милиона копия, което го прави най-продаваният музикален албум в историята. Държи рекорд в историята на музиката за най-много спечелени в една година (1984 г.) статуетки от наградите "Грами" – 8 на брой за албума си "Thriller".

Той е женен два пъти, за дъщерята на Елвис Пресли - Лиса Мари, и за медицинската сестра Деби Роу. Има 3 деца – една дъщеря, Парис, и двама сина - Принс Майкъл Джуниър и Принц Майкъл II .

Джако е един от малцината, които са включени в Рокендрол залата на славата два пъти. Той е вписан в книгата на световните рекорди на "Гинес" – общо с 15 награди "Грами" и 17 номер едно сингли.

"Сони" и адвокатите на управителите на имуществото на Джексън преди 5 години подписаха договор за 200 милиона долара, предвиждащ издаването на 7 албума за 10 години. Подписани бяха и договори със "Сирк дю Солей" за спектакъла Michael Jackson the Immortal World Tour и за спектакъла в казино "Мандалай Бей" в Лас Вегас Michael Jackson One.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама