Ани Цолова най-после проговори за кариерата си


Ани Цолова най-после проговори за кариерата си

След като месеци наред не беше ясно къде се губи бившата водеща на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова, вече всичко се изясни - самата тя коментира какво се е случило в интервю пред сп. "Жената днес".

Цолова си тръгна преди малко над една година, като тогава официалното обяснение на Nova Broadcasting Group беше, че тя подготвя лайфстайл предване. То обаче така и не се появи, а в публичното пространство се спекулираше, че телевизионната водеща е свалена заради провокативни въпроси към Йордан Цонев, считан за един от най-приближените до депутата от ДПС Делян Пеевски.

Сега Цолова казва, че действително е имала предложение да прави лайфстайл предаване, но защо то не е тръгнало не може да каже. "Истината е, че имах телевизионен проект, различен от публицистиката. И че обмислях от доста време да напусна активната журналистика", казва Цолова. Затова през февруар решила да напусне Нова телевизия.

"Мълчанието понякога казва повече от всички думи. За мен това е минало. Журналистът трябва да говори основно чрез работата си и по-малко за работата си. Това правех и аз. Като журналист съм говорила всеки ден и съм била честна със зрителите до последния си ефир. Защото така я разбирам професията – да слугуваш на фактите, а не на друго. Другото не се нарича журналистика", прави заключение за професията Цолова, която твърди и, че не се е приемала за "остър журналист".

"Всеки взема решението си как да продължи, за да може да гледа хората в очите и да е чист пред съвестта си. И не трябва да позволява това, което не може да промени, да промени самия него."

"Не позволих това, което не мога да променя, да промени мен. Не съм безгрешна. Не съм и герой. Просто смятам, че журналистът трябва да слугува единствено на истината и фактите.

А дали днес е лесно да си честен в професията? Не, не е.

Защо мълчах? Защото вярвам, че журналистът трябва да говори повече с работата си и по – малко за нея, и за себе си. Това и правих.

В моя професионален път дойде времето да предам нататък и да направя промяната, от която се нуждая от дълго време. Промяна, в която вярвам безусловно", написа Цолова и във Facebook.

Тя сподели, че става лектор по публична реч, пуска и собствен сайт с програмите за обучение, в което ще бъде подпомогната от екип от психолози и рекламни специалисти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама