Бела Хадид: Аз съм горда мюсюлманка


Бела Хадид: Аз съм горда мюсюлманка
Снимка: Getty Images/Guliver

Супермоделът Бела Хадид призна, че се чувства горда да бъде мюсюлманка. Манекенката, чийто баща Мохамед Хадид пристига на 14 години в САЩ като бежанец, споделя, че по тази причина проблемът на бежанците е близък до семейството й.

"Моят баща е бежанец, когато пристига за първи път в САЩ, така че това всъщност е много близко до сестра ми, брат ми и мен“, каза тя в интервю за списание Net-a-Porter. "Той винаги е бил религиозен и винаги се молеше с нас. Гордея се да бъда мюсюлманка“, добави тя.

През януари 22-годишната Бела и сестра й Джиджи бяха забелязвани на протест срещу имиграционния указ на новия американски президент Доналд Тръмп в Ню Йорк. Тя и преди се е изказвала критично към решението на американската власт да спре достъпа на мюсюлмани до страната. "Ние не трябва да се отнасяме с хората така, сякаш не заслужават доброта, само заради техния етнически произход. Просто не е правилно. И това послание – човек да бъде състрадателен винаги, когато може, е много важно за мен“, допълни тя.

Миналият месец 21-годишната Джиджи застана на първата корица на списание "Вог Арабия“.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама