Чудотворните свойства на плодовете от бъз


Чудотворните свойства на плодовете от бъз

Едва ли има друго растение освен черния бъз, на което хората да се възхищават през времена и континенти. Със сигурност и вие сте виждали край пътя симпатичните храстчета с черни плодове, приличащи на боровинки. Е, за щастие лесно достъпният по нашите географски ширини бъз е наистина безценен природен лек, известен с антиоксидантното си действие. Вижте и кои са най-неоспоримите му чудотворни свойства, за които може да го използвате.

Мощен антивирусен ефект

Изключително подходящ е за употреба от деца, възрастни и бременни при грипните епидемии, тъй като се справя с възпалението, когато сме болни, адекватно реагира на високата температура и е изключително подходящ при инфекции на горните дихателни пътища.

За добра циркулация

Редица изследвания са установили, че бъзът съдържа антоцианин. Епителните клетки абсорбират антоцианините в тяхната мембрана, което им дава силна защита от възпалителни стресови фактори. Този ефект подобрява кръвообращението и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

При кърмене

Природният лек може да се използва и от кърмещите жени. Освен, че плодчетата засилват притока на кърма, стимулирайки млечните жлези, те укрепват имунитета на майката. Друг плюс е, че полезните вещества от билката преминават в кърмата и успокояват коликите при пеленачетата.

При проблеми с бъбреците

В арсенала на народната медицина съществуват много рецепти за раздробяване на камъни в бъбреците. Една от най-обичаните обаче е именно с бъз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама