Емилия Кларк: Борих се за живота си!

  • Емилия Кларк: Борих се за живота си!
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 22.03.2019 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Емилия Кларк разкри, че е преживяла две мозъчни операции, докато се е снимала в хитовия сериал "Игра на тронове".

32-годишната актриса, позната и като Денерис Таргариен, разказа за сериозните си здравословни проблеми в текст, публикуван в The New Yorker.

Емилия сподели, че първата й аневризма е била през 2011 година.

"Точно когато изглеждаше, че всичките ми детски мечти са се сбъднали, почти загубих живота си. Никога не съм разказала публично за това, но сега е време!" И причината е, че Кларк основа фондация, която да помага на хора, преживяващи същото.

"Тъкмо бях приключила със заснемането на Сезон 1 на "Игра на тронове", когато ме порази първата мозъчна аневризма." Страхувайки се за живота си, звездата постоянно си повтаряла, че това няма да е краят.

Емилия, която тогава била едва на 24, преминала през ядрено магнитен резонанс, след който била диагностицирана със субарахноидален кръвоизлив. Това е животозастрашаваща форма на инсулт, която се причинява от кървене около мозъка и една трета от пациентите умират веднага или скоро след като са го преживели.

След първата операция прекарала един месец в болница и получила афазия. Временно загубила способността си да говори, имала много силно главоболие и се опасявала, че животът й е обречен.

"В най-тежките ми моменти исках да дръпна щепсела на поддържащите апарати. Дори помолих медицинския екип да ме остави да умра. Работата ми е съсредоточена върху езика, върху комуникацията. Без тях съм изгубена. Аз съм актриса - трябва да знам репликите си наизуст. А дори не помнех името си."

Докато се възстановявала, в болницата й казали, че има и по-малка аневризма от другата страна на мозъка си, която може да се спука по всяко време. През 2013 година се подложила на втора операция, този път в Ню Йорк. Възстановяването й било трудно, като през цялото време се притеснявала да не получи когнитивни усложнения.

"Когато бях подложена за втори път на това изпитание, загубих всякаква надежда. Бях убедена, че няма да живея повече", пише актрисата.

За щастие, в момента Емилия е в добро здраве. И тъй като има добро сърце, решила да създаде своя благотворителна организация, SameYou. Целта й е да помага на хора, преживели мозъчна травма. Да им покаже, че винаги има надежда да възстановят живота си, макар че понякога нещата изглеждат обречени.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.