Хелън Мирън: Носете по-малко грим


Хелън Мирън: Носете по-малко грим

Хелън Мирън се обяви открито за желанието на жените да се появяват в публичното пространство без да прикриват недостатъците си зад слоеве грим. 71-годишната актриса, която понастоящем е моден посланик на "Л'ореал Париж" дори започна да се появява на филмовите си премиери без употребата на капка грим, доказвайки, че красотата няма възраст.

Мирън махна грима си и за фотосесията за световноизвестния календар на "Пирели". По време на снимките тя застана до звезди като Кейт Уинслет, Пенелопе Крус, Никол Кидман, Джулиан Мур, Лупита Нионго и др. в знак на простест срещу "терора на съвършенството и младостта“.

"Днес календарът на "Пирели" разглежда жените не само заради буквалната им красота, но и заради тяхната сила, присъствие, личност и значение", каза тя, цитирана от "Хъфингтън Поуст. Тя добави и че смята за "голяма крачка напред" решението на екипа тази година да не ретушират снимките.

Знаменитата актриса обаче заяви и че не се противопоставя изцяло на носенето на грим, ако това носи удоволстиве и самоувереност на жените. Според нея тенденцията е прекрасна стига да не преминава към "пресилено пуританство".

"Модният тренд" за стремеж към естествена красота се появи покрай певицата Алиша Кийс, която през юни захвърли смело декоративната козметика и започна да се повява в клиповете си, на червения килим и по модните корици без грим и без дигитални подобрения с "Фотошоп".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама