Хилда Казасян: Риалити форматите дават шанс, който преди не сме имали


Хилда Казасян: Риалити форматите дават шанс, който преди не сме имали

Когато имаш опит, когато имаш инстинкт е невъзможно да пропуснеш таланта. Въпросът е какво става с тези таланти след това? Реалити форматите дават шанс, шанс, който ние преди никога не сме имали, защото не е имало такива формати.

Това заяви в интервю за БГНЕС джаз иконата на българската музикална сцена Хилда Казасян.

"Сега, младите имат шанса да имат един много дълъг период прайм тайм, където да могат да покажат първоначално таланта си, а дали след това успяват е въпрос на още хиляди, хиляди качества, които човек трябва да има, за да бъде успешен. Въпросът е дали освен талант, имаш този куп от качества, които имат истински успелите и трайно успелите хора. Защото никога това не е само голият талант. Единственото опасно е да не се главозамаеш от трите месеца, в които си на екран и да забравиш да работиш за всичко останало."

Факт е, че в България има много талантливи момичета и момчета.

Хилда и музиката

Музиката е най-великото възможно изкуство. Няма друго изкуство, което да може за секунди да сменя или подсилва състоянието, в което се намира човек. Замислете се, дали има друго изкуство, което да може така автоматично, за секунди, да те пренесе в друго състояние, или да подсили състоянието, в което си? Аз, например, имам конкретни песни, които си пускам, когато съм влюбена, за да се влюбя още по-силно, когато съм тъжна, за да се донатъжа съвсем или когато съм весела, за да стана още по-весела", сподели Хилда, която намираме в Созопол, за да поговорим за джаза и морето, за прекрасната музика на нейния баща и предстоящия втори концерт "С музиката на Вили", както и за търсенето на таланта.

Хилда и морето

За мен морето е нещо, което не мога да заменя с друго. Нищо друго не ми дава това, което морето. Тук в Созопол, в Стария град, където за огромна моя радост нищо не може да се съсипе, усещането за море е стократно по-силно. Тук, дори и не на брега, чувам чайките, но много зависи къде си, защото ако ме оставите в Слънчев бряг, едва ли ще обичам морето толкова много.

От два дни съм в Созопол и установих, че съм се разболяла от тази болест, при която не смея да разпускам. Но вчера като се събудих си обещах, че ще се науча да почивам. Защото толкова много неща правя, че съм изгубила способността си да си почивам и мозъкът ми да си почива, което е много лошо. Но го установих и от днес съм решила да ставам нов човек.

Хилда и джаза

Любовта към музиката съм я наследила и от майка ми, и от баща ми. И то не знам как, защото това е станало още в несъзната възраст – вкъщи винаги се е слушал джаз, приспивали са ме с джаз, всичко вкъщи винаги е било свързано с музиката – и се е слушала, и се е правила музика или се е репетирала. Това е част от кожата ми, тя е част от мен самата. Музиката е най-великото възможно изкуство!

А музикантите, с които работя са такива невероятни инструменталисти. Да се наслаждаваш на начина, по който Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов, Митко Карамфилов импровизират, е неимоверно удоволствие и ако те не го правят ще е доста скучно. Независимо колко пъти си свирил една програма, всеки път с тях е нещо различно. Те са изумителни, едни от най-добрите джаз музиканти в България.

Освен изключителни музиканти, те са и много близки мои приятели. Фантастично е когато сме на турне, когато виждам радостта на хората. Тогава се чувствам приказно! Освен на сцената, заедно с музикантите си прекарваме страхотно и след концертите. Където и да отидем, в който и град да сме, вечер сме си запазили кръчмичка, където ще отидем след концерта, защото без това нещата не са довършени докрай! Въобще всичко е едно истинско изживяване. Истински празник и това въобще не е клише, а така го чувствам – празник!

Нямам търпение живот и здраве през пролетта на 2018 г. отново да направим едно голямо турне като „Jazz&me” с нова програма.

Хилда и видеоклиповете

Не обичам да рискувам и въобще не съм екстремен човек. Въпреки че с годините, ако човек е бил екстремен започва да се успокоява, то в моя случай е точно обратното - започвам да си правя разни предизвикателства, с които искам да преборя страховете и себе си.

Така беше излизането на платформата с рояла на бързо движещ се влак за видеото към песента „Waters of March”, дело на режисьора Васил Къркеланов.

В началото си мислех, че няма нещо на света, което да ме накара да се кача там, защото нито бяхме обезопасени с нещо – нищо. В един момент си казах, каквото ще да става и когато излязох изпитах такова удоволствие. Това си личи и в самия клип. Толкова се смяхме, това бяха два приказни дни на царския влак. Обстановката беше невероятна, връщаща те в едни по-истински времена.

Хилда и хората

Аз съм станала доста толерантна в общи линии, доста неща приемам, но това, което не мога по никакъв начин да приема е глупостта. Ядосвам се на себе си, че е така, защото тя е даденост, но това качество ме изважда от равновесие. Това, което не харесвам е нечистоплътността във всякакъв вид – във взаимоотношенията, в начина на мислене, подмолното.

Обичам нещата да се казват такива каквито са, не обичам шикалкавенето.

Хилда и предстоящите концерти

На сцената на Летния театър в Бургас с оркестъра на Държавната опера Бургас с диригент Борислав Йоцов и с изключителните Васил Петров, Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов ще създадем един истински музикален спектакъл. На 29 август от 20.30 часа под открито небе публиката ще преживее „С музиката на Вили”.

А на 4 октомври, в първите дни на есента, в зала "България", с Биг Бенда на БНР ще открием новия музикален сезон. Диригент, разбира се ще бъде изключителният Антони Дончев.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама