Интересни факти за Орнела Мути


Интересни факти за Орнела Мути
Снимка: Getty Images/Guliver

Италианската актриса Орнела Мути вчера отпразнува 65-ия си рожден ден. В чест на празника 24СМИ събра интересни факти от творческия и личен живот на звездата.

Израстване и разголване

След като бащата на Орнела Мути умира, семейството ѝ живее много бедно. Ето защо още на 13-годишна възраст започва тайно да се снима като модел. Тя участва в актови фотосесии, за да помогне на майка си да издържа семейството. Когато истината е разкрита, Мути едва не е изгонена от училище, но то влиза в положението им и потулва скандала. В същото време Орнела казва на майка си, че изобщо не се смущава от тялото си и е по-добре да позира в мъжки списания, отколкото да краде.

Случай, променящ съдбата ѝ

Интересното е, че бъдещата филмова звезда изобщо не се е интересувала от актьорство. Тя случайно попада в киното. Веднъж е придружавала сестра си на кастинг, като тогава Клавдия не е успяла да влезе във филма "Най-красивата жена", но Франческа (истинското име на Орнела Мути) се е харесала на режисьора.

Вижте тази публикация в Instagram.

#ornellamuti #alessioorano #lamogliepiubella #damianodamiani

Публикация, споделена от Emidio Scaldaferri (@emidioscaldaferri) на

Псевдоним

Мнозина знаят, че Орнела Мути не е истинското име на звездата, а просто псевдоним. Самата актриса признава, че първоначално е имала лошо отношение към този "прякор", но променила мнението си, тъй като ѝ донесъл късмет и успех. В същото време в обикновения си живот Мути предпочита да бъде наричана с истинското си име, Франческа, и рядко отговаря на псевдонима.

Романс с Адриано Челентано

Феновете на филма "Укротяването на опърничавата" сигурно се чудят дали е имало романтична връзка между Адриано Челентано и Орнела Мути в действителност? Оказва се, че да. Самата актриса призна това в интервю. Малко след излизането на филма звездата се развежда с втория си съпруг и се появяват слухове, че това е заради Челентано. Оказва се, че причината е друга, но все пак Мути се надявала Адриано да последва нейния пример и да изостави жена си. Той обаче прави избор в полза на последната.

Полиглот

Орнела Мути може да се счита за истински полиглот. Факт е, че освен родния италиански, актрисата владее добре немски, испански, френски и английски език. Освен това звездата изучава руски език.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама