Кание Уест: Робството е избор


Кание Уест: Робството е избор
Снимка: Getty Images/Guliver

Кание Уест, който вече бе подложен на критика заради подкрепата си за Доналд Тръмп, създаде нови спорове във вторник, като нарече в интервю робството "избор".

"Ние чуваме да се говори за робството, което е продължило 400 години. 400 години? Това прилича на избор", каза рапърът в интервю за сайта TMZ. Интервюто бе по повод предстоящото излизане на двата му нови албума.

Съпругът на Ким Кардашиян каза още: "Ние сме в психически затвор, харесвам думата "затвор", защото "робите" са прекалено свързани с чернокожите".

След провокирания от думите му отзвук в социалните мрежи, той реагира в Twitter.

"Зная, разбира се, че робите не са били оковавани и качвани в кораби по собствена воля", написа той, преди да добави: "Ние не можем да бъдем затворени психически през следващите 400 години".

40-годишният рапър се появи отново в социалните мрежи през април след дълго отсъствие заради нервна депресия и лечение в болница.

Освен че обяви новите си проекти, той пак подкрепи своя "брат" Доналд Тръмп, когото вижда като "дракон от енергия“.

Много артисти от хип-хоп общността предимно чернокожи и противници на републиканския президент го упрекнаха, но Уест получи подкрепата на много консервативни редактори.

В интервю за радио във вторник Кание Уест призна, че не е следил последните политически новини в Съединените щати. "Но когато видя аутсайдер, се разпознавам в него", каза той.

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама