Кийра Найтли: Сринах се психически, 3 месеца не излизах от нас


Кийра Найтли: Сринах се психически, 3 месеца не излизах от нас
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички знаем за знаменитостите, които по един или друг начин са претърпели истински психичен срив – Линдзи Лоън, Бритни Спиърс, Парис Хилтън. Но Холивуд не прощава на никого и тези дами са само малка част от жертвите на индустрията. Само преди няколко дни актрисата Кийра Найтли застана пред камерата на The Hollywood reporter’s, за да разкаже своята история, която някак е успяла да остане встрани от светлината на прожекторите.

Красавицата, която доби популярност с "Карибски пирати" е била диагностицирана с посттравматично разстройство, "благодарение" на постоянното й присъствие в пресата. Макар да изчезва от суровия холивудски свят за цяла година, психиката й все още носи белезите на известността. За щастие, Кийра успява да намери начин да продължи да се занимава с това, което обича и вече открито говори за проблемите си.

"Знаете ли, че колкото и отлични изпълнения да направиш, дори в най-различни жанрове, те никога няма да са доволни. Така е устроен този свят. А когато си млад, неуверен, не знаеш колко струваш, не си се изградил като марка, напрежението е убийствено. Ти си там, знаеш, че можеш да направиш нещо, но просто се парализираш. Всеки те мисли за пълен боклук, фокусира се върху външния ти вид и те кара да се съмняваш в себе си, да се чудиш какво не ти е наред. Започнах да пропадам, да се чувствам сякаш не съществувам, да изпитвам гняв. 5 години водих тази непрекъсната борба.

Помня, че не бях излизала от нас близо 3 месеца, когато ме номинираха за БАФТА през 2008 година. Знаех, че много фотографи стоят пред дома ми, защото беше голяма сензация да ме заснемат. Tова много ме притесняваше и имах чувството, че отивам на война всеки път, щом прекрачвах прага на дома. Не исках да ходя на събитието, но агентът ми настоя. В крайна сметка реших да се подложа на хипнотерапия, за да мога да застана на червения килим, без да получа паник атака. Сеансите ми продължиха 2 години, а след това се чувствах сякаш имам инсталиран бутон "Майната ви"."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама