Кончита Вурст: Имам ХИВ


Кончита Вурст: Имам ХИВ
Снимка: Eurovision.tv

Победителката в конкурса "Евровизия 2014" транссексуалната Кончита Вурст (бел. ред. - австрийският певец Том Нойвирт), обяви, че има положителна проба за ХИВ. Признанието е направено в Instagram.

"Днес дойде денят, в който дойде време да се освободя от дамоклевия меч за цял живот - от много години имам положителен ХИВ статус. Това няма никакво значение за обществото, но бившият ми приятел ме заплашва, че ще разкаже през обществото за това. Няма да дам на никой правото в бъдеще да ме заплашва и да оказва по този начин влияние на живота ми", пише Вурст.

Агентът на певеца Рене Берто потвърди новината пред австрийското издание "Щандарт".

Нойвирт, който победи на конкурса на Евровизията през 2014 г., смята да завърши кариерата си, изявявайки се като жена с името Кончита Вурст и да смени професията, стана известно миналата година.

"Животът е едно пътуване и аз, като всички останали, съм в процес на еволюция. Имам огромен списък с неща, които искам да направя и да опитам в живота. И много от тях не включват носенето на перука и изкуствени мигли", каза тогава Вурст.

Когато на 10 септември 2013 година беше обявено, че Вурст ще представя Австрия на Евровизия 2014 в Копенхаген, над 31 хиляди души се обявиха против във Facebook, което обаче по никакъв начин не промени нещата.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама