Кърк Дъглас ще празнува 100 години с 200 приятели


Кърк Дъглас ще празнува 100 години с 200 приятели
Снимка: Getty Images/Guliver

Холивудският актьор Кърк Дъглас, чиято знаменита кариера включва знакови роли в киното, става на 100 години в петък и обяснява невероятното си дълголетие с "чудесния си брак", който продължава повече от шест десетилетия.

По случай паметното събитие Дъглас е написал есе, в което посочва, че втората му съпруга Ан, на 97 години, е била негов стимул да превъзмогва несгодите през годините.

"Имах късмет да намеря сродна душа преди 63 години и вярвам, че нашият чудесен брак и дългите ни нощни разговори ми помогнаха да преживея всичко”, пише Дъглас в седмичното сп. "Клоузър".

Номиниран три пъти за наградата "Оскар”, юбилярят ще празнува със 200 приятели и роднини на тържество в Калифорния, на което домакини ще бъдат синът му Майкъл и снаха му Катрин Зита-Джоунс.

Дъглъс, който се оттегли през 1996 след удар, затруднил говора му, се упражнява с терапевт, за да произнесе кратко слово пред гостите.

"Винаги ме питат каква е рецептата за дълъг и здравословен живот. Нямам такава. Обаче вярвам, че не сме на този свят без причина”, изтъква Дъглас.

"Бях пощаден след катастрофа с хеликоптер и удар, за да направя още добрини преди да си отида", пише Дъглас.

Дъглас, син на неграмотни имигранти от Русия, изиграва някои от най-прочутите мъжки роли в киното, първата от които е Спартак.

Снимал се е в повече от 80 филма, но никога не е участвал в сериал.

Роден в бедност в Ню Йорк като Исур Даниелович Демски в семейството на баща евреин и майка протестантка, Дъглас учи в Академията за драматични изкуства.

Първата съпруга на Дъглас е американската актриса Дайан Уебстър. От брака му с нея се раждат синовете му Майкъл и Джоуъл. Кърк и Дайан се развеждат през 1951 година.

Три години по-късно Дъглас се жени за Ан Буйдънс, която е от белгийски произход. Ан пише за него: "Да живея със съпруга си е като да седя в прекрасна градина в подножието на вулкан, който може всеки момент да изригне". Кърк и Ан имат двама синове – Ерик и Питър.

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни игрища в Лос Анджелис и са построили център за болни от Алцхаймер. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама