Лили Иванова - една икона на 80


Лили Иванова - една икона на 80
Снимка: БГНЕС

Лили Иванова днес навършва 80 години. Примата на българската музика призна, че не прави нищо специално на рождените си дни.

"Не обичам фойерверки, но най-близките ми приятели винаги са с мен", сподели певицата в интервю за bTV.

Иванова обясни, че за нея най-важни са музиката, феновете и да остави нещо след себе си.

"Много е важно обаче какво, къщата ще се срути, само изкуството е вечно. Аз няма какво да оставя освен творчеството си."

По случай 80-годишния си юбилей една от най-известните ни певици си пожела да е здрава, за да може още много години да радва вярната си публика.

А тазгодишното й национално турне включва 12 концерта. То стартира на 29 март във Велико Търново и ще завърши с два концерта в София - на 8 и 9 декември в зала 1 на НДК. 

Лиляна Петрова, както е истинското име на Лили Иванова, е родена на 24 април 1939 година в Кубрат.

Тя има над 35 издадени албума, като първият й е по предложение на румънската фирма Electrecord и излиза през 1963 г. Първата песен на Лили е "Витоша" по музика и текст на Михаил Манолов. Първия си концерт в България изнася през 1964 г. в зала "Универсиада" заедно с Джейн Сверт и рок група "Северните тигри", а първата награда, която печели, е "Златен ключ" през 1966 г. в Братислава.

"Ние може да си свирим и да си мислим, че сме много велики, но ако публиката не си купи билет и не дойде, значи не сме чак толкова велики. Моята публика не е насила събрана – не е получила нищо, нищо не ѝ е обещано. Само музика! И така, да продължаваме да си свиркаме", каза преди време голямата певица.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама