Миранда Кер върна бижута, свързани с пране на пари


Миранда Кер върна бижута, свързани с пране на пари
Снимка: Getty Images/Guliver

 Миранда Кер е предала на американските власти бижута на стойност 8,1 млн. долара, след като се появиха съобщения, че луксозните аксесоари може да са свързани с мащабна схема за пране на пари, в която е замесен и малайзийският Държавен инвестиционен фонд.

Говорител на австралийския супермодел съобщи, че тя е предала бижутата, дадени й от малайзийския финансист Джо Лоу, на федерални агенти от Лос Анджелис. „От началото на разследването Миранда Кер сътрудничи изцяло и обеща да върне подарените бижута на правителството“, заяви той.

Кер е само една от редицата знаменитости, които бяха замесени в скандала с малайзийския фонд 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

По-рано този месец холивудският актьор Леонардо ди Каприо върна статуетка "Оскар", дадена на Марлон Брандо, както и други подаръци от Лоу, за когото се предполага, че е изпрал над 400 млрд. долара, откраднати от 1MDB чрез сметки в САЩ.

Скандалът около фонда разтърси малайзийската политическа класа, стигайки до премиера Наджиб Разак, който е обвинен в корупция. Разак основава 1MDB малко след идването си на власт през 2009 г., посочвайки, че с това ще модернизира икономиката на страната. В момента фондът има задължения в размер на 10 млрд. евро. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама