Морган Фрийман спасява пчелите


Морган Фрийман спасява пчелите
Снимка: Getty Images/Guliver

Морган Фрийман направи важна стъпка, за да спаси популацията на пчелите. През годините броят на пчелите на планетата постоянно намалява - от 2015 до 2016 г. само в САЩ са загинали 44% от пчелите.

Изследователите предупреждават, че днес в Съединените щати има по-малко пчели, отколкото през последните 50 години. Сривът се дължи главно на щетите, причинени от човека върху околната среда, защото пчелите имат много деликатна и чувствителна екосистема.

Известният актьор е силно притеснен от това, затова е превърнал ранчото си в щата Мисисипи от 500 000 кв. м. в убежище за дивите пчели. Фрийман е засадил там различни видове дървета и цветя, които са любими на пчелите, като овошки, магнолия, детелина и лавандула.

Фриймън разказа за новото си начинание в шоуто на Джими Кимъл. Той обясни, че при пчелите не носи защитен костюм, защото твърди, че е намерил общ език с тях и никога няма да го ужилят.

"Никога не слагам защитен костюм, когато отивам при пчелите. Те все още не са ме нападали, защото не се опитвам да вземам меда им или да им навредя. Просто ги храня. Мисля, че те разбират какво правя", каза Фрийман.

Идеята за спасяване на пчелите му дошла, след като научил за масовото им изчезване през последните години.

"Правят се големи усилия да се спасят пчелите на Земята. Ние все още не осъзнаваме, че те са в основата на всичко! В основата на развитието на планетата, растителността, хранителната верига... Засадих много дървета и цветя и наех градинар. Засадих много лавандула и може би около 140 магнолии с огромни цветове, които пчелите обожават", обяснява актьорът.

Пчелите опрашват културите и цялата растителност на планетата и ни позволяват да отглеждаме храна. Само 2% от пчелите на Земята опрашват 80% от цялата храна, която засаждаме. Тези миниатюрни създания имат изключително трудна работа и са много ценни.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама