Мъже лакират ноктите си за добра кауза


Мъже лакират ноктите си за добра кауза

След като си направим маникюр, често сме толкова доволни от резултата, че го споделяме с приятелите си в социалните мрежи. Сега мъжете имат основателна причина да правят същото. "Лакирани мъже", кампания на организацията YGAP, има за цел да засили общественото внимание и да подкрепи битката срещу насилието над деца.

Мъжете са насърчавани да публикуват свои снимки с един лакиран нокът.

Идеята идва от основателя на YGAP Елиът Кастело. Преди няколко години той посещава организацията за защита на човешките права Hagar International в Камбоджа, където среща младото момиче Теа. Той разбира, че тя системно е тормозена. Преди да се разделят Теа изрисува сърце на ръката му и му боядисва ноктите в синьо. Така Кастело бил вдъхновен да започне кампанията "Лакирани мъже".

Според сайта на организацията, едно от пет деца страда от физическо и/или сексуално насилие преди да навърши 18 години и 90% от сексуалното насилие е извършено от мъже - често от някого, когото децата познават.

Лакирайки един нокът в ярък цвят, мъжете могат да привлекат внимание към сериозния проблем и да насърчат други да последват примера им и да дарят средства за каузата.

В миналото звезди като Алек Болдуин, Марио Батали са подкрепяли YGAP. Тази година Крис Хемсуърт и брат му Лиам, както и Зак Ефрон се включиха в кампанията, която е през целия октомври.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама