Най-богатият човек се развежда


Най-богатият човек се развежда
Снимка: Getty Images/Guliver

Създателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос обяви в социалните мрежи, че със съпругата му Маккензи са решили да се разведат. Двамата бяха женени в продължение на 25 години.

"Чувстваме се изключителни късметлии, че се намерихме, и много благодарни за всяка от годините ни брак. Ако знаехме, че ще се разделим след 25 години, пак бихме направили всичко отначало. Имахме такъв чудесен живот заедно и виждаме прекрасно бъдеще пред себе си като родители, приятели, партньори в различни начинания и проекти", посочва се в изявлението.

54-годишният Безос е най-богатият човек на света със състояние от около 137 млрд. долара. 48-годишната Маккензи е автор на книгите The Testing of Luther Albright (2005) и Traps (2013)

Двойката има четири деца - три момчета и осиновена дъщеря.

В американските таблоиди се появи информация, че Джеф Безос има извънбрачна връзка с телевизионната водеща от Fox TV Лорън Санчес. Това все още не е официално потвърдено.

Веднага започнаха и спекулации каква сума ще получи Маккензи Безос при развода. Според американското законодателство имущество и средства, придобити по време на брака, могат да се разделят по равно между двете страни. Тъй като компанията Amazon е основана през 1994 г. - една година след сватбата на Джеф и Маккензи, това означава, че тя би имала права над половината състояние на мъжа си след това. Което пък значи, че на теория може да излезе от брака с близо 66 млрд. долара - сума, която би я превърнала в една от най-богатите жени в света.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама