Нешка Робева: Имам още какво да дам на спорта


Нешка Робева: Имам още какво да дам на спорта
Снимка: bTV

Силна, борбена, непримирима, но и нежна, отдадена и любяща. Такава ще е Нешка Робева в студиото на "Търси се", тази неделя от 11:00 ч. по bTV.

"Имам още какво да дам на спорта, стига някой да иска да го получи", казва в разговора си с Меги и Нели легендата в художествената гимнастика. Казва, че мечтае да постави началото на школа за талантливи деца.

"Все повече се отдалечавам от себе си, и се чудя на акъла си, на реакциите, но никога не съм гледала на себе си като на нещо кой знае какво", споделя още Нешка Робева. На хората, на които се дава повече, неминуемо заплащат повече, това съм запомнила от леля Ванга, разказва тя. Опровергава слуховете, че има проблем със здравето и припомня, че молбата за напускане на националния отбор по художествена гимнастика на Германия е подала месец преди да изтече договора ѝ. Обяснява, че там не се чувствала на мястото.

Тя е борец, идеалист и никога не пречупва принципите си, казва за нея Влади Въргала. По думите му и двамата много си приличат по това, но и много са си патили.

Дъщеря ѝ Аглика е категорична, че Нешка Робева не е човек, който може да почива. Разказва, че в детството майка ѝ много ѝ е липсвала, отгледана е почти изцяло то баща си. Двете обаче се сближават около раждането на внучката Рада.

Майка и дъщеря са имали най-големи противоречия по време на пубертета на Аглика, но след това тя изцяло се променила и станала много целеустремена. "Тя стана много стойностен човек, насочи се към много добра професия, стана изключителна майка", обяснява Нешка и казва, че това било неочаквано за нея. Двете се сближават още повече, когато внезапно си заминава съпруга на Аглика. Тогава Нешка застава плътно зад дъщеря си, докато се съвземе.

Внучката Рада казва, че баба и е най-важното нещо в живота й, а освен това била много добра по математика.

Другата вълнуваща среща в "Търси се" е с Боряна Гинева, ръководител на трупата на Нешка Робева, както и с децата, които тя тренира в момента на Герена. Боряна нарича Нешка втора майка, но въпреки това продължава да й говори на Вие, въпреки че са заедно от 33 години.

"Заради нея открих своята същност като изпълнител", казва Деси Добрева. По думите й за Нешка Робева няма граници и тя никога не може да бъде слаба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама