Опра Уинфри се кандидатира за президент на САЩ?


Опра Уинфри се кандидатира за президент на САЩ?
Снимка: Getty Images/Guliver

Една от най-известните телевизионни водещи в САЩ Опра Уинфри е сериозно заинтересувана от възможността да се кандидатира на президентските избори, съобщи за телевизия CBS близката й приятелка Гейл Кинг.

"Предполагам, че е заинтересувана от тази идея", каза Кинг, която също е водеща и журналистка.

Кинг изтъкна, че Уинфри обича страната си и иска да й служи под една или друга форма. Телевизионният канал CNN отбелязва, че според трима приятели на Уинфри, тя се отнася сериозно към такава възможност.

Възможността 63-годишната Уинфри да се бори за поста в Белия дом започна да се обсъжда в американските медии веднага след като тя направи изказване в неделя на 75-тата церемония по раздаването на наградите за кино и телевизия "Златен глобус". Уинфри изрази солидарност с участниците в движението #MeToo и заяви, че за тях "идва нов ден". Журналистката каза още, че жените трябва да се борят да получават високи постове.

Дългогодишният партньор на Уинфри – Стедмън Греъм, в интервю за в. Los Angeles Times каза, че "хората ще решат този въпрос". Греъм изрази увереност, че Уинфри ще се справи с такава задача.

По данни на сп. Forbes състоянието на Уинфри е около 2,8 мрлрд. долара.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама