Орнела Мути иска да става руска гражданка


Орнела Мути иска да става руска гражданка
Снимка: Getty Images/Guliver

Италианската актриса Орнела Мути иска руско гражданство. Тя заяви това пред журналисти в Москва, където пристигна за участие в балета "Кристален дворец".

"Имам собственост в Москва, имам и московско жителство, но нямам гражданство. Естествено, че бих желала да имам руско гражданство, защо не?", сподели италианският секс символ.

Тя припомни своите руски корени. "Дядо ми беше лекар на царя, а баба ми беше пианистка. Вероятно именно заради нашите руски корени семейството ни е толкова артистично", добави Орнела Мути.

Още през 2016 г. се появи информация, че тя е поискала руско гражданство. В същата година актрисата купи апартамент в Москва.

Франческа Романа Ривели, както е истинското име на Орнела Мути, е естонка по майчина линия. За пръв път се снима във филма на Дамяно Дамяни "Най-красивата жена" през 1969 г. Тогава тя е на 14 години. Орнела Мути е участвала в около 100 филма и сериала. Работила е с режисьори от ранга на Дино Ризи, Франческо Рози и др. Едни от най-незабравимите и изпълнения са заедно с Адриано Челентано.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама