Още обвинения за сексуален тормоз срещу Люк Бесон


Още обвинения за сексуален тормоз срещу Люк Бесон
Снимка: Getty Images/Guliver

Френското правосъдие получи нови сведения във връзка със сексуалния тормоз, който режисьорът Люк Бесон е упражнявал спрямо свои служителки и приятелки.

Към обвинението на манекенката от белгийско-холандски произход Сенди Ван Рой са се добавили показанията на още пет французойки, съобщава сайтът "Медиапарт".

За недопустимото поведение на Бесон свидетелстват две бивши служителки в неговата компания "Европакорп", две бивши студентки от училището към Кинограда, намиращ се на територията на "Европакорп" в департамента Сен-Дени, и манекенката Карин Изамбер. Всички тези случаи се отнасят за периода от 1995-2016 г.

По данни на сайта "Медиапарт", който е специализиран в гръмките разобличения, Бесон три пъти е принуждавал една от своите служителки да прави секс с него. Бивша студентка от киноучилището на Бесон е дала показания през юли. Действията на режисьора спрямо нея могат да бъдат оценени като "сексуален тормоз". Инцидентът е станал през януари 2016 г., когато тя е била стажантка при снимките на филма "Валериан и града на хилядите планети".

Манекенката Сенди Ван Рой твърди в първия си иск от май тази година, че Бесон я е изнасилил в парижки хотел. Сега тя е завела допълнителен иск за по-ранен тормоз от страна на известния режисьор.

Нито адвокатът на Бесон, нито корпорацията "Европакорп" коментираха появилата се нова информация.

Източник: БГНЕС

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама