Отнеха имущество за над половин милион от Ирена Милянкова и бившия й


Отнеха имущество за над половин милион от Ирена Милянкова и бившия й
Снимка: Facebook

С влязло в сила решение на Софийският апелативен съд (САС) по иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от бизнесмена Росен Чолов и актрисата Ирена Милянкова се отнема имущество на обща стойност 547 507 лв.

Бизнесменът е осъден да заплати на Антикорупционната комисия 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи.

През 2013 г. Чолов беше привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция. През това време той живееше с Ирена Милянкова, от която има 4 деца. Малко по-късно двамата се разделиха.

С решението на САС от бизнесмена и актрисата се отнема левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София. За къщата Чолов теглил заем 587 000 лева през 2007 г., но спрял да плаща през 2012 г. Тъй като имотът е купен с банков заем, той не подлежи на отнемане.

В крайна сметка бяха открити изключително сериозни несъответствия между приходите на Чолов и разходите за 6-членното му семейство. Според справките, за последните 10 години той е похарчил над 330 000 лева за семейството си, като най-сериозно перо на разходите са почивките извън страната.

Ирена Милянкова е най-позната на публиката от сериала на БНТ "Под прикритие", но освен това работи и като манекенка и брокер на недвижими имоти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама