Пенелопе Крус: Обществото все още не уважава жените


Пенелопе Крус: Обществото все още не уважава жените
Снимка: Getty Images/Guliver

Пенелопе Крус сподели в интервю за Red magazine, че обществото не уважава достатъчно жените, тъй като има много "табута" около темата за женските хормони и тела.

"Има толкова много табута относно женските тела и смятам, че това е голяма липса на респект. Може би си мислите: "Каква е връзката между хормоните и уважението?" Но всъщност те са тясно свързани. Думи и фрази като менструация, следродилна депресия и менопауза дори днес предизвикват неудобство, когато бъдат споменати на вечеря."

В интервю за юнския брой на списанието испанската актриса разкри, че всъщност не се чувства добре, когато я наричат красива. 46-годишната звезда, която има две деца от съпруга си Хавиер Бардем, сподели, че не ѝ харесва, когато обръщат прекалено много внимание на външния ѝ вид.

Попитана как се чувства, когато ѝ казват, че е красива, Пенелопе отговори: "Неудобно. Не мисля за себе си по този начин".

Но актрисата призна, че в момента е много по-сигурна във външния си вид, отколкото когато е била по-млада.

"Не бях достатъчно уверена, но никога не съм била прекалено фокусирана върху визията си. Не бих променила начина, по който се чувствам сега, за начина, по който се чувствах на 20. Има някои несигурности, за които по-късно осъзнаваш, че не са важни."

Крус цени много повече комплиментите от децата си, защото знае, че "те казват истината".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама