Почина Иван Ласкин

  • Почина Иван Ласкин
    Дата:
Дата: 06.01.2019
Iwoman.bg

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст, съобщи bTV. Той бе приет на 28 декември във Военно-медицинска академия в тежко състояние.

В края на 2018 стана ясно, че спешно се търси донор, за да може да му бъде направена трансплантация на черен дроб.

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди филми. През 1986 г. детският сериал "Васко да гама от село Рупча" го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като "Хайка за вълци" и "Дунав мост".

През последните години умът и острият му език имаха свой  "живот" в социалните мрежи –  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния. "Аз на устата си ключ нямам. Всичко, което мисля, излиза през челюстно-говорния ми апарат и смятам, че това се нарича почтеност", каза Ласкин през октомври 2017 г.  в предаването "Преди обед".

Ласкин умееше да описва любовта си – към дъщерите си и към Александра Сърчаджиева, и да говори публично за нея. "Всеки един изживян миг с това момиче за мен е щастие", категоричен беше той в предаването "Търси се" през 2015 г.

Иван Ласкин провокираше и с участията си в различни риалити формати. През 2012 г. в телевизионен ефир сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор. "Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели".

През последните години Ласкин казваше, че пише поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на 48-годишна възраст загуби битката за живот.

Поклонението ще бъде във вторник (8.01) от 12.30 в храма "Свети Седмочисленици". Малко по-късно погребението ще се състои в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.