При кого отидоха наградите "Еми"


При кого отидоха наградите "Еми"
Снимка: Getty Images/Guliver

Сериалът „Игра на тронове“ спечели престижната награда „Еми“ в главната категория „Най-добър драматичен сериал“. 70-та годишна церемония се състоя в Лос Анджелис и бе излъчвана от NBC.

„Игра на тронове“ имаше седем номинации, но спечели само в две от тях, съобщи БГНЕС.

Клеър Фой и Матю Рис спечелиха в категориите най-добри актриса и актьор в драматичен сериал съответно за „Корона“ и „Американците“.

За Матю Рис това е първата награда „Еми“ след шест сезона на сериала за съветските шпиони в САЩ и трета номинация. За Фой това е втора номинация за „Еми“ и първа победа. Тя се превъплъти в образа на младата кралица Елизабет Втора.

Наградата за поддържаща роля в драматичен сериал спечели Питър Динклидж за участието си в „Игра на тронове“. Най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал отиде при Танди Нютън за „Светът на дивия запад“.

Наградата за най-добър режисьор на драматичен сериал спечели Стивън Долдри за „Корона“. За най-добър сценарий бяха отличени Джоел Фийлдс и Джоузеф Уайсбърг за „Американците“.

Рейчъл Броснън и Бил Хейдър спечелиха наградата „Еми“ за най-добри комедийни актьори. Броснън бе отличена за играта си в сериала „Удивителната мисис Мейзъл“. Този сериал спечели още няколко награди, сред които за поддържаща роля на Алекс Борщейн и за най-добър сценарий и режисура.

Наградата за най-добра мъжка роля в комедиен сериал грабна Били Хейдър за участието си в „Бари“. Сериалът също така получи и награда за най-добра поддържаща мъжка роля. Тя отиде при 72-годишния Хенри Уинклър. Това е неговата първа „Еми“, въпреки че той е бил номиниран цели шест пъти за престижната награда.

„Еми“ са основани през 1946 г. от Академията за телевизионни изкуства и науки. Наградата се връчва в десет категории, сред които за най-добър драматичен и комедиен сериал, най-добри актьори и актриси в тези жанрове, за най-добри програми и развлекателни шоу и т.н.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама