Принц Хари призова: Тествайте се срещу ХИВ


Принц Хари призова: Тествайте се срещу ХИВ
Снимка: Getty Images/Guliver

Принц Хари призова хората да се тестват за ХИВ, съобщава Би Би Си.

"Когато си правите тест за ХИВ, трябва да сте горди със себе си, а не да се срамувате", заяви 34-годишният британски принц в ново видео, част от кампанията за превенция на болестта. Тази седмица в цяла Великобритания ще се проведе кампания за безплатни тестове срещу ХИВ, която се промотира от Хари.

"Все още има огромно неудобство и стигма в обществото ни по тази тема. Това ни спира да си направим бърз, лесен и изключително безболезнен тест. Няма да спрем разпространението на ХИВ, ако не мислим за тестовете като за нещо нормално и напълно достъпно", категоричен е той.

Покойната принцеса Даяна, майката на принца, повлия в положителна насока на общественото мнение по въпросите на СПИН/ХИВ, когато през 1987 година откри болнично крило за лечение на болестта в Лондонската болница "Мидълсекс" и се здрависа с пациент, преносител на вируса, като преди това свали ръкавиците си.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама