Шакира плати 20 млн. евро на данъчните в Испания


Шакира плати 20 млн. евро на данъчните в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

Шакира е изплатила на данъчните власти в Испания над 20 млн. евро, тъй като не е плащала данъци там, въпреки пребиваването си между 2011 и 2014 г.

Каталунският в. "Ел Периодико" съобщи, че колумбийската певица е платила парите "за уреждане на част от задълженията, поискани от данъчните власти на Испания".

Фискалните органи подадоха официална жалба до прокурорите в Барселона, с която обвиняват певицата, че не е плащала данъци, което довело до започване на разследване, каза пред АФП говорителят на прокуратурата Хосе Мигел Компани.

Официалната жалба обхваща периода от 2012 до 2014 г., тъй като срокът за преследване на предполагаеми данъчни нарушения през 2011 г. е изтекъл.

41-годишната звезда се премести официално в каталунския град през 2015 г., където живее с футболиста от "Барселона" Жерар Пике, с когото имат двама сина.

Но "това не съответства на реалността, след като децата учат в Барселона и партньорът й е тук", каза Компани, добавяйки, че прокурорите ще решат през юни дали да продължат делото.

Междувременно представителите на Шакира заявиха, че до 2014 г. тя се е възползвала максимално от парите си на международни обиколки и не е живяла повече от шест месеца в Испания - предпоставка за да бъде в категорията на плащащ данъци официално пребиваващ в страната.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама