Пералнята наистина краде чорапи. Ето как!


Пералнята наистина краде чорапи. Ето как!
Снимка: iStock/Guliver

Ето го отново - изпразвате пералнята си, изваждате чистото пране и не можете да намерите този чорап, въпреки че си спомняте много добре, че сте го сложили вътре. Спокойно, няма нищо нередно в паметта ви, просто пералнята... краде чорапите ви. И това съвсем не е рядък случай. Както се оказва, чорапите и други дребни предмети могат просто да заседнат в части от пералната машина. Ако искате да научите повече за тази мистерия, на правилното място сте!

ХВЪРЛЕТЕ ТЕЗИ 7 ВЕЩИ ВЕДНАГА!

В случай, че продължавате да губите чорапи и подозирате, че те изчезват по време на пране, първото място, което трябва да проверите, е гуменото уплътнение, което се намира между вратата и барабана на пералната машина. Когато вратата е затворена, тази гума прави плътно уплътнение и не позволява на водата да излезе. Другото скришно място за такива дребни „кражби” е във вътрешността на пералнята, тъй като чорапите понякога излизат през някоя разширила се дупка в барабана.

Ето няколко успешни решения:

- Редовно проверявайте гуменото уплътнение, когато го почиствате. Уверете се, че няма дупки в него. Това също ще предотврати изтичането на вода и ще гарантира по-дългия живот на машината.

- Не претоварвайте пералната машина с огромно пране.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама