Принц Уилям и Кейт Мидълтън раздадоха първите в света еконагради


Принц Уилям и Кейт Мидълтън раздадоха първите в света еконагради
Снимка: Getty Images

Наградата Earthshot, подобна на Нобелова награда, е основана от херцозите на Кеймбридж и известния британски активист Дейвид Атънбъро. Тя има за цел да вдъхнови иновативни решения за най-належащите екологични предизвикателства, пред които в момента е изправена планетата. Победителите бяха обявени в неделя на бляскава церемония в двореца Александра.

Не за пръв път Кейт Мидълтън положи устойчив модел на обличане, носейки любима рокля на Alexander McQueen от 2011 година. На същото облекло тя заложи и на наградите BAFTA преди години, както и на първото си кралско турне в Канада и САЩ.

На събитието присъстваха много звезди, сред които Ема Уотсън, Ема Томпсън и Ед Шийрън, а групата Coldplay и рапърът KSI забавляваха гостите. Електрозахранването за концерта беше осигурено от 60 колоездачи, които въртяха педали през цялата вечер.

Актрисата Ема Уотсън пък се появи с рокля, ушита от десет нейни стари дрехи. Нито един от гостите не пристигна със самолет, а за изграждането на сцената в Александра Палас не бе използвана пластмаса.

Всеки от петимата победители си тръгна с 1 милион паунда и обещанието за „професионална и техническа поддръжка“, за да разшири своите иновации.

Коста Рика спечели за схемата си да плаща на местните граждани за защита и възстановяване на тропическите гори и местните екосистеми. Иновацията на индийската организация „Такачар” също отнесе награда за технологията, която се прикрепя към трактори и намалява емисиите на дим с до 98%, превръщайки остатъците в нови продукти. „Корал Вита” на Бахамските острови спечели с метода си за ускоряване на растежа на коралите -първо отглеждат корали на сушата и след това ги пресаждат в подводни рифове. Италианският град Милано беше признат за „хранителните центрове“, които намаляват разхищението на храна от ресторанти и супермаркети.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама