Татяна Маркова: Здравословни ястия на един клик разстояние


 Татяна Маркова: Здравословни ястия на един клик разстояние
Снимка: Славея Йорданова

Ежедневието на повечето от нас е много забързано, заради което често се оплакваме от липса на време. Време да се видим с приятелите си, да се обадим на родителите си или дори да си приготвим нещо вкусно за хапване вкъщи. Ако и вие често се чудите с какво да утолите глада си след изморителен ден, вече има решение. Става въпрос за платформата foodbg.bg, на която може да си поръчате готови менюта, включващи рецепти за 3/5 вечери, които пристигат в дома ви с всички необходими продукти.

Ние си поговорихме със създателката на проекта Татяна Маркова, която ни разказа повече за сайта си за доставка на здравословна храна.

Опиши се с 3 думи.

Енергична, амбициозна и винаги усмихната.

Каква искаше да станеш като малка?

Оперетна певица. Като малка родителите ми ме водеха редовно в музикалния театър – пеех добре и исках да бъда принцеса като героините.

А стана?

Станах инжежер, все още математиката и логическите задачи са мое хоби. Електрониката беше супер иновативна наука. Учих с голям ентусиазъм, след това имах и специализация в IBM в Париж, където беше Главният център за обучение за Европа.

По образование си инженер хардуерист, минала си през много различни професии, а сега стартира сайт за доставка на здравословна храна. Как се роди идеята за foodbg.bg?

Живея сред децата на моите приятели и сред приятелите на моите деца. Почти всички тези млади хора са завършили престижни университети в чужбина, всички работят тук в България и за България, имат интересни професии. Миналата година се родиха над 10 бебета само в младите семействата от най-близкото ми обкръжение. Преди в апартамента на сина ми виждах доста използвани кутии от пици, бургери и други фаст фуд храни. Но хората разбраха, че е много важно какво ядат, какви продукти и какви мазнини консумират. Хигиената при приготвяне на храните също са много важна.

Реших, че мога да помогна, знаех, че има подобен вид дейност в някои страни, заимствах някои идеи, направих сериозно проучване на българския пазар, търсейки подобна дейност в България – нямаше и създадох моя бизнес модел.

Всички работещи, независимо от възраст и професия, се прибират вечер, трябва да пазаруват, да измислят какво да сготвят за себе си и за своите близки и то за кратко време. Това ме накара да започна дейност, с която да улесня клиентите си, да забравят за списъците за пазар, за тежките чанти и за въпроса "Ох, какво да измисля за вечеря?".

Защо е толкова важно да променим начина си на хранене?

Онлайн информацията и социалните мрежи доста агресивно атакуват ежедневието ни, но ни правят и много информирани. Във все повече форуми се разисква темата за здравословно хранене, което пряко влияе върху нашето здраве, виталитет и енергия.

Разкажи ни повече за принципа на работа на проекта ти?

Чрез моя онлайн магазин клиентите поръчват и получават прясно охладени меса от доказани производители и свежи, пресни продукти, както и подправките за приготвяне на 3 или 5 бързи (за 30 - 40 минути) и вкусни вечери в точно пресметнати количества за 2-ма, 3-ма или 4-ма човека.

Наши партньори са български фирми за месо, свежи зеленчуци, консерви и бакалски стоки.

За да е ефективен един онлайн магазин, трябва да е лесно достъпен и от поръчката до финализиране на плащането да се минава през не по-вече от 3-4 стъпки. Първа стъпка в foodbg.bg - поръчвате 3 или 5 вечери за следващата седмица. Втора стъпка - избирате за колко души да са вечерите (за 2-ма, 3-ма или 4-ма). Трета стъпка - посочвате кога и къде да получите продуктите и рецептите и избирате начин на плащане - това е всичко.

Не губите време за пазар, не пълните хладилника с ненужни продукти.

Имаш ли любима рецепта от тези, които предлагате?

Всяка последно приготвена и консумирана рецепта ми е любима, и така до следващата, която чакам с нетърпение.

Кое е най-важното, което хората трябва да знаят, ако искат да се хранят с полезна и качествена храна?

Не съм експерт диетолог, но се консултирам с такива при изготвяне на рецептите. Знам, че най-важно е да доставям на клиентите си качествени продукти от проверени доказани производители. За разлика от доставяните от различни фирми готови ястия, моите клиенти ще виждат всичките продукти, с които ще приготвят ястията, ще ползват прясна мазнина за тях и посудата в кухнята си. От тях се иска само да следват няколкото стъпки за приготвянето.

Една жена трябва...

Да бъде ЖЕНА – приветлива, мила, усмихната и съвсем по женски да омайва околните, прокарвайки свежите си идеи.

Какъв е твоят свят?

Забравям, че съм пенсионерка, в мен кипи ентусиазъм, какъвто винаги съм имала. Водя активен живот, работя и се забавлявам заобиколена от много, много приятели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама