Александра Василева: Театърът спасява


Александра Василева: Театърът спасява

Навярно сте я гледали на софийска сцена, където Александра Василева играе в редица постановки в Народен театър "Иван Вазов", като Ревизор, С любовта шега не бива и Кървава сватба с режисьор Мариус Куркински, Веселите уиндзорки на Ръсел Болъм, Свобода в Бремен на Григор Антонов, Терапевтът на Крис Шарков. Едва ли сте пропуснал и Дакота в Сатиричния, където компания й правят Владо Карамазов, Захари Бахаров и Юлиян Вергов. И още, и още.

Преди театъра исках да стана балерина. Сърцето ми беше в балета. Голяма страст, голяма любов. Никога не съм обичала да се показвам, но имах някакъв порив към красотата. Разминах се с това - по определени причини не кандидатствах и след това с години ходих в Операта, за да гледам всичко. И плачех, съжалявах много.

По-късно въобще не съм мислила да се занимавам с театър. Просто изведнъж нещо се случи. Първоначално исках режисура и отидох в студията на Бончо Урумов, а той ми каза: „Каква режисура, не се излагай!".

Той ми даде адски добър старт за кандидатстване.

По онова време четях като луда, постоянно търсех материали, по цял ден с това се занимавах. С голям кеф го правех.

А изпитите в НАТФИЗ бяха като полет, голямо удоволствие.

Когато ме приеха, обаче, си казах: „аз това не го заслужавам". Мислех, че някаква грешка е станала, започнах да се съмнявам.

След това в Академията започнахме някакъв абсолютен работохолизъм. Спяхме по четири часа, но не, защото ходехме по купони, а за да се работи. По пет откъса при професорите, по десет режисьорски откъса съм хващала. Събирахме се в шест часа да репетираме. В четвърти курс вече се усещаше такава преумора... Наскоро баща ми ми припомни, че съм повтаряла „мразя ги, мразя ги, не издържам, не издържам". (смее се)

Е, накрая станах актриса.

ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама