Силва Йорданова: Да създаваш красота от плат


Силва Йорданова: Да създаваш красота от плат
Снимка: Мариана Гугалова-Atelier Guge

Дрехата е много повече от парче плат, което обличаме. Тя изразява нашия стил и характер. Прикрива недостатъците и подчертава предимствата на фигурата ни. Това най-добре го знае дизайнерката Силва Йорданова. Тя е била начело на българската модна къща "Зебра", а от 2 години има собствено ателие, Silva Atelier, в което създава красиви творения за своите клиенти. Силва е много сладък човек, положително настроена към живота и умее да открива красивото навсякъде.

Опиши се с 3 думи.

Витална, мечтател и активна.

Кога се зароди любовта ти към модата?

Когато бях малка, баща ми ми шиеше дрехи. Тъй като тогава се носеха униформи и имаше ограничения, ми харесваше да бъда по-различна. Това постепенно ме вдъхнови да започна сама да създавам дрехите си, защото са по-автентични и ми доставят повече удоволствия, когато ги нося.

Разкажи ми повече за собственото ти ателие Silva Atelier.

Създадох го преди 2 години. От време на време правя малки колекции, но предимно работя персонално с клиентите си, като създавам модели специално за тях. Това, което правя, е не просто да ушия една дреха, а да накарам човека, когато я облече, да се хареса и да се чувства комфортно в нея. Има голяма доза психология. Обсъждаме модела, кройката, плата, за да съм сигурна, че двете мислим еднакво.

Как се отнасяш към модните експерименти?

Подкрепям хората, които експериментират, които са смели да променят стила си. Но за мен е важно клиентът напълно да е убеден, че иска да го направи.

Следваш ли модните тенденции?

Не съвсем. Предимно хората се влияят от тях, затова донякъде се съобразявам. Човек е много индивидуален и неговото излъчване може да се засили чрез цвят, материя... Тези неща не трябва да се подценяват.

Какви са твоите клиентки?

Жени, които имат отношение към себе си. Ценят си времето и искат да бъдат по-различни. Моята награда е да ги видя как се усмихват в огледалото със създадените за тях тоалети.

Преобразяваш обикновени закачалки. Разкажи ми повече.

Тъй като повечето хора обикновено хвърлят закачалките от химическото чистене, реших, че мога да ги "обличам" в плат и така да красят някой гардероб или заведение. Вместо закачалките да отидат в боклука, ги носят при мен и им вдъхвам нов живот.

Имаш две деца – дъщеря на 19 и син на 21 години. Какви са най-важните уроци, на които искаш да ги научиш?

Надявам се, че вече съм го сторила. За мен е важно да се забавляват, да бъдат добри и качествени хора според това, което им е дадено да развиват.

Коя според теб е най-голямата грешка, която допускат жените с визията си?

Когато спрат да слушат себе си. Влияят се от чуждото мнение, от тенденциите, а не е от вътрешния си глас.

Какво най-много харесваш в себе си?

Свободата, импулсивността и креативността.

Какво би променила, ако можеше?

Да бъда малко по-дисциплинирана и да слушам повече себе си.

 

3 неща, които обожаваш?

Да танцувам, да ям хубава храна и да съм в приятна компания.

Имаш ли цели за 2018?

Да направя сайт на ателието ми, да пътувам, а също така планирам един интересен проект с още креативни творци. Колекция с идея, любов и послания.

Една жена трябва...

... да обича

Какъв е твоят свят?

Красив.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама