Звезделина Кара: Оптимист с мисия да помага на болни хора


Звезделина Кара: Оптимист с мисия да помага на болни хора

Звезделина Кара е една амбициозна млада жена, която ежедневно се сблъсква с човешката болка, но въпреки това се опитва да бъде оптимист. Тя е на 27 години, дълги години е работила като мениджър на салони за красота, след това в туристическата сфера, а отскоро се е заела с нелеката мисия да помага на болни хора да намерят квалифицирано лечение в чужбина. Споделя, че най-щастлива е, когато е в компанията на съпруга си и 2-годишната си дъщеричка, които й помагат да съхрани себе си.

Опиши се с 3 думи.

Позитивна, амбициона и щастлива.

Кафе или чай по колко?

Кафе, едно или две на ден.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Без телефона си.

Каква искаше да станеш като малка?

Първо певица, а после лекарка.

Ти си мениджър на компанията "Караджъ Турс Медикал“. Разкажи ни повече за дейността на фирмата си.

Преди 3 години моят съпруг създаде тази компания, като тогава основната цел беше консултантска дейност между чужди центрове за пластична хирургия и български клиенти. Когато се върнах от майчинство, започнах да се запознавам по-обстойно с различните болници извън България и как могат да помогнат на болни хора, които за съжаление тук не могат да намерят решение на своите здравословни проблеми. Наехме квалифицирано медицинско лице в екипа ни, за да можем да предложим на тези хора консултантски услуги, да ги свържем с чуждите болници и специалисти, където да бъдат лекувани. Важно е те да бъдат информирани за всички възможности и да могат да вземат най-правилното решение за живота си. Ние работим с големи клиники в Турция и Австрия, а във момента водим преговори с италиански и френски. Като цяло основно си сътрудничим с турски болници, където здравеопазването е на изключително високо ниво, инвестират много в развитието на медицината, а цените са много по-достъпни в сравнение с европейските страни. Самата аз дълги години имах здравословни проблеми и се лутах по лекари в България, затова много добре разбирам как се чувстват пациентите.

Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъскваш ежедневно?

Най-вече с психологическата гледна точка, как да се "съхраня" от човешката болка. При мен идват хора, които са обезнадеждени за здравето си, психически смачкани от здравеопазването в България, с объркани диагнози и грешни лечения. В крайна сметка се оказва, че единствената възможност за тях е да се лекуват извън България. Като най-трудно ми е, когато става въпрос за болни дечица, тъй като аз самата съм майка.

Как успяваш да се съхраниш?

Опитвам се да гледам от другата гледна точка, защото даваме надежда на хора, които са я изгубили, предоставяме им информация на чиято база да вземат най-правилното решение за здравето си. Старая се да се абстрахирам от мъката, макар че има случаи, когато това е невъзможно и съпреживявам с тях болката им.

3 неща, които обожаваш да правиш?

Да спя до късно, макар че откакто станах майка е все по-трудно. Да прекарвам време със семейството си и да чета.

Кое е най-романтичното нещо, което е правил съпругът ти?

Предложението му за брак. Нещата при нас се развиха много бързо, запознахме се и малко след това заживяхме заедно. 2 месеца по-късно заминахме за Истанбул. През целия ден, 21 август, той се държеше така, сякаш денят не предвещаваше нищо интересно, като по никакъв начин не подсказваше, че има намерение да ми предлага, даже напротив. Вечерта отидохме на ресторант на Девичата кула, символът на любовта в Истанбул. Намира се на Босфора, точно между двата континента. Докато се любувах на прекрасната атмосфера и приказните гледки, той предложи фотографът в заведението да ни направи няколко снимки за спомен. И докато позирахме, изведнъж той падна на колене и ми предложи... Трудно мога да опиша какво изпитах в този момент.

Как те кара да се чувстваш?

Специална. Той е прекрасен съпруг и баща. Подкрепя ме безпрекословно и вярва в мен. Най-важното в едно семейство е да успееш да съхраниш това, което си имал в началото, особено когато в живота ви се появи дете. Смея да твърдя, че нашите отношения стават все по-силни всеки изминал ден. Той е изключителен мъж.

Имаш дъщеричка, Армина. Какво означава името й?

Смело сърце, тъй като още от четвъртия месец бързаше да дойде на този свят и за нас тя е един борец.

На какво искаш да я научиш?

Да цени доброто у хората, да прави разлика между добро и лошо, тъй като в днешно време е много трудно да наложиш някакви ценности. Искам да уважава семейството и себе си. Да цени малките неща, защото, колкото и тривиално да звучи, именно те ни правят щастливи.

Какво най-много харесваш в себе си?

Това, че съм позитивна и се опитвам да си взема поука и от най-лошите ситуации.

А ако можеше, какво би променила?

Чувствителността си, тъй като прекалено присърце взимам всичко.

Занимаваш се със здравеопазване, ти самата как се грижиш за себе си?

Имам много високи критерии относно външността си и смятам, че всяка жена трябва да се поддържа и да се глези, колкото и да е трудно. Не спортувам и не спазвам диети, обожавам сладкото и пърженото, но за щастие имам добър метаболизъм и не ми се отразява на фигурата.

Една жена трябва...

... да намира време за себе си и да се уважава.

Какъв е твоят свят?

Щастлив.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама