4 неща, които да направите на нова работа


4 неща, които да направите на нова работа
Снимка: iStock/Guliver

Първият месец на нова работа е едновременно най-критичното време, но и най-голямото предизвикателство. От вас се очаква да научите много за кратък период от време и да предизвикате себе си, за да сте сигурни, че отговаряте на очакванията. За да гарантирате успеха си в новата фирма, трябва да направите 4 неща.

1. Задавайте въпроси

Задаването на въпроси е най-важното нещо, което можете да направите, когато започнете нова работа. Без значение колко задълбочен е процесът на обучение, няма да научите всичко, от което се нуждаете, само от слушане и записване. Вместо да правите предположения, задавайте въпроси. Никой не очаква от вас да знаете всичко или да помните всички неща, които сте научили по време на обучението си.

2. Намерете приятели

Едно от първите неща, които трябва да направите, когато започнете нова работа, е да намерите приятели. Разбира се, не става дума да поканите някого на семейно барбекю през уикенда, а просто да прецените с кои хора бихте си паснали като характери. Те могат да ви научат на всичко, което не е включено в тренинга ви и да ви дадат ясна представа как работи екипът.

Вашата цел тук не е да станете най-добри приятели с всички, а да създадете "работно семейство". Приятелствата на работното място не е задължително да се разпростират извън офиса.

3. Запознайте се с правилата за работното място

Важно е да знаете основните политики на новото си работно място, като работното време, отпуски, празници и т.н. Също така не е лошо да разберете дали има други "вътрешни" правила, отнасящи се до неща като кафе паузи, обедни почивки, правила за фирмен лаптоп или мобилен телефон, или нещо друго, специфично за новата ви длъжност. Всички те трябва да бъдат ясно очертани по време на вашето обучение.

4. Проявете инициатива

Може да би си мислите, че трябва да се чувствате сигурни на 100%, преди да започнете да правите нещо съществено. Не се поддавайте на това изкушение. Най-добрият начин да се учим е чрез правене, а не просто наблюдение. Колкото по-бързо започнете да работите с новия си екип, толкова по-добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама