5 неща, които успешните жени винаги правят


5 неща, които успешните жени винаги правят
Снимка: iStock/Guliver

Какво означава да бъдеш успешен? Възможност да започнете собствен бизнес, който сте искали да изградите от години? Или изкачване по корпоративната стълба? А може би свободата да работите на свободна практика? За щастие, тези дни успехът не се определя като едно нещо, но има един общ знаменател, който обединява жените, които достигат върха - упоритост.

Ако има нещо, което сме научили от успешните жени, то е, че успех не се постига, ако нямате ясни цели и не работите усилено. Ето кои са другите 5 неща, които всички успешни жени правят, без значение в коя област се развиват.

1. Преследват мечтите си

Успехът не им е донесен на сребърен поднос. Дори и най-успешните жени не са стигнали от точка А до точка Б за една нощ. Независимо дали искате да започнете свой собствен бизнес, да получите друга длъжност, или да развиете ново хоби, сега е моментът. Началото е най-трудната част от пътуването, затова се поздравете за него.

2. Успешните жени инвестират в бъдещето си

Когато Ellevest, цифрова платформа за инвестиции на жени, наскоро попита 1000 жени и 1000 мъже за техните финанси, се оказа, че жените са по-малко доволни от техните. А в това число влизат всички финанси - банкови сметки, депозити, инвестиции и т.н. Само 47% от дамите казват, че знаят как да постигнат финансовите си цели срещу 64% от мъжете. За сметка на това, жените много по-добре знаят как и в какво да инвестират и могат да спестяват по-големи суми пари.

3. Учат се от грешките си

Може да звучи като клише, но докато не стане реалност за всички ни, ще бъде все така актуално. Чрез нашите грешки ние разбираме какъв живот искаме за себе си. Вместо да потъват в срам и самосъжаление, успешните жени се учат от своите провали и намират съкровище в дълбините на своите разочарования. Не се страхувайте да сбъркате, защото точно този погрешен завой може да ви отведе директно до победата.

4. Имат позитивно мислене

Всяка минута, която прекарваме в негативност, е минута, която бихме могли да използваме, за да подобрим някакъв елемент от нашия живот. Вие не сте сами във вашите борби, въпреки че може да се чувствате точно така. Успешните жени също изпитват моменти на несигурност, разочарование и не са имунизирани срещу мрачни дни, но не си позволяват да потънат в отчаяние и да оставят вътрешния си критик да седне на "предната седалка".

5. Живеят в мир със страховете си

Тази дума с пет букви не бива да се подценява, тъй като най-често тя стои между нас и нашия успех. Ето защо е наложително да сключим мир със страховете си. Страхът е нормален еволюционен механизъм, който ние, хората, сме разработили, за да ни пази в безопасност, но е жизненоважно да отделяме действителната опасност от психически конструирана опасност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама