Ето какво всяка работеща жена трябва да знае за кредитните карти


Ето какво всяка работеща жена трябва да знае за кредитните карти
Снимка: iStock/Guliver

Кредитните карти са наистина голямо удобство за всички съвременни хора. Но като всяко нещо и те си имат своите плюсове и минуси. Ето кои са основните неща, които трябва да знаете преди да се сдобиете с така желаната разплащателна пластика.

Изграждат финансова култура

Може би си мислите за покупка на апартамент в далечно бъдеще? Кредитните карти могат да улеснят получаването на ипотечен кредит, тъй като ви помагат да поддържате добър кредитен рейтинг.

Не е нужно да депозирате средства

Много хора се страхуват от кредитните карти, но реално погледнато там няма никакви пари в наличност. Малката пластика просто ви осигурява бърз достъп до пари, с които реално не разполагате. Повечето банки имат висок кредитен лимит, но вие преценете внимателно каква максимална сума можете да отделите от месечния си бюджет за погасяване на вноските по кредитната си карта и така по-лесно ще прецените колко можете да харчите.

Имат по-добра защита от дебитните карти

Всеки изминал ден безкешовите разплащания изместват все по-активно традиционното плащане в брой, затова трябва да сме изключително внимателни. Кредитните карти предлагат в пъти по-добра защита срещу кражба от дебитните си "братовчеди".

Карат ви да харчите повече

Експертите предупреждават, че онлайн пазаруването, плащането на сметки и т.н. е доста "хлъзгава" територия. Може би защото изглежда по-малко реално от това да си вадите банкноти от портфейла, така че имайте едно наум.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама