Имате лоша репутация? Ето как да я промените


Имате лоша репутация? Ето как да я промените
Снимка: iStock/Guliver

Направили сте грешка – е, всички допускаме. Но понякога дори една грешка може да навреди на репутацията ви. Независимо какво сте постигнали до този момент, бързо можете да бъдете набедени за арогантни, мързеливи или пък интриганти. В този случай преминаването през тази грешка може да бъде по-трудно, особено ако не знаете, че вече ви се носи лоша слава. Що се отнася до работните взаимоотношения, лошата репутация често се дължи на вашето отношение, поведение или липса на професионализъм. Ето как можете да се справите с проблема.

Изяснете причината

Вероятно много колеги ще се колебаят дали да бъдат честни с вас, но ако сте отворени и поискате обратна връзка, подчертавайки, че искате да чуете и лошите неща, вероятно ще откриете корена на проблема. Ако репутацията е причинена от невярна информация, важно е да се предприемат стъпки за коригиране на грешката. Въпреки това, посланието, което идва директно от вас, няма да работи, затова е важно някой друг да го направи, тоест имате нужда от съюзник.

Дръжте се добре с другите

Време е да се съсредоточите върху поведението си. Например, ако сте известни с това, че сте ненадеждни в дадена сфера, отбележете точка, като завършите задачите си преди края на срока.

Извинете се

Ако поведението ви е повлияло на някого, извинението може да ви отведе на дълго пътешествие. Като цяло, тези разговори се водят най-добре в неформална среда, така че е време да направите крачка към извинението извън офиса. Ясно дефинирайте стъпките, които планирате да предприемете, за да коригирате грешките си, и се уверете, че ги следвате.

Бъдете търпеливи

"Обръщането" на негативна репутация винаги отнеме много време, макар да се изгражда за секунди. Затова се заредете с търпение и следвайте стриктно своя план.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама