Толкова време е най-добре да останете на една и съща работа


Толкова време е най-добре да останете на една и съща работа
Снимка: iStock/Guliver

Честото сменяне на работни места не е препоръчително, но и застояването на една и съща работа дълго време също може да навреди на кариерата ви. Това твърди авторът на успешни книги на тема мениджмънт Сузи Уелш.

"Преди години беше нещо нормално и очаквано да започнеш в една компания веднага след университета и да се пенсионираш там. Днес икономиката е много по-динамична и това е трудноосъществимо", казва тя, цитирана от CNBC.

Вече никой не очаква, че първата му работа, или която и да е работа, да е за цял живот. В някакъв момент всички избират нова възможност за персонален и финансов растеж - въпросът е точно кога.

"Разумно е да останете на една работа между 3 и 5 години. В този срок би трябвало вече да сте взели максималното от мястото. А шефовете ви може да започнат да се чудят дали "старото куче" ще се адаптира добре към промените, ако такива се въведат", допълва Уелш.

Съветът ѝ на третата годишнина от постъпването ви в една компания да започнете да се замисляте за следващата си кариерна стъпка. Не е казано да напуснете на следващия ден, но поне си направете план за бъдещето.

Разбира се, има и изключения от правилото. "Ако наистина обичате това, което правите, ако виждате път за израстване и развитие, останете на тази работа", казва Уелш. "Но ако - подобно на много хора - си знаете, че напускането ви е само въпрос на време, не се питайте "за кого бие камбаната?". След пет години на позицията бие за вас."

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама