10 бюти мита


10 бюти мита
Снимка: iStock/Guliver

Модерните момичета четат много съвети как да изберат и нанасят правилно козметични продукти. Въпреки това не всички съвети са наистина полезни и безопасни. Затова ви предлагаме да видите кои са едни от най-често срещаните митове, в които все още вярваме.

1. Червеното червило не е за всеки

Това е на 110% грешно. Червеното червило отива на всеки, просто трябва да изберете правилния нюанс.

2. Трябва да изхвърлим спиралата за очи, когато изсъхне

Спиралата за очи трае 3 месеца след отваряне, тъй като този козметичен продукт е най-лесният начин да хванете очна инфекция. С течение на времето, спиралата става перфектно място за развъждане на бактерии, които могат да влязат в очите.

3. Козметиката няма срок на годност и може да бъде използвана, докато свърши

Повечето козметични продукт имат срок на годност и производителите го обозначават със специален знак. Обратното броене започва, когато отворите продукта.

4. Може да си спестите миенето на четките за грим, ако ги използвате само вие

Нашите козметични четки имат контакт с голямо брой продукти и повърхности. Колкото по-дълго избягвате да ги миете, толкова повече бактерии се натрупват по техните косъмчета. Това може да доведе до кожни проблеми, а също така да намали живота на четките.

5. Гримовете не се развалят

Ако не съхранявате козметиката си правилно, те ще се развалят преди срока на годност. Например, не е препоръчително да държите някои бюти продукти на тъмни и топли места.

6. Може да си слагате водоустойчива спирала всеки ден

Ако не мислите, че ще ви навали дъжд или нямате друга основателна причина, по-добре да използвате обикновена. В края на деня ще трябва да положите повече усилия да почистите водоустойчивата спирала и допълнителното тъкане на окото ще направи миглите ви по-слаби.

7. Овлажняващият крем може лесно да замени базата за грим (праймер)

Освен, че овлажнява, праймерът заглажда кожата. Също така, гримът трае повече, когато сме нанесли основа.

8. Фон дьо тенът е вреден за кожата

Модерните фон дьо тени съдържат много полезни вещества за кожата, слънцезащитен фактор и съставки, които предпазват кожата от вредното влияние на околната среда. Единственото, което трябва да направите, е да изберете продукт според типа кожа, която имате.

9. Веждите трябва да са 2 тона по-тъмни от косата

Следвайте това правила единствено, ако имате светла коса. Брюнетките трябва да избягват тъмни вежди, тъй като правят лицето да изглежда по-грубо.

10. За да направите устните си по-големи, трябва да ги очертаете с молив

Този трик работи във фотосесии, но в реалния живот такива устни изглеждат изкуствени. Опитайте се да нанесете светли блестящи сенки или пудра над дъгата на Купидон и малко блестящ гланц за устни в средата на горната устна. Благодарение на играта на светлината, вашите устни ще изглежда по-пищни.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама